מתכון של עמית "אמא מכינה"
נשמע מסובך אבל ממש פשוט וטעים ממש! גם בלי הרבה קלוריות ופתרון מעולה לארוחת ערב.
כיצד מכינים?
שמן, מלח, פלפל וכל תבלין שבא לכם.
בקערה מערבבים ביצים, מים,
תרד טרי וחולטים עם מים רותחים. מסננים.
בקערה
מוסיפים לקערה חצי קוביה בולגרית מעודנת, קוטג'/ריקוטה, גבנצ ותיבול לפי
שום גבישי, אבקת בצל וחגיגת עגבניה הטעם.
מרססים תבנית ופורסים עלה פילו מניחים בתבנית ככה שהיא בולטת מהצדדים
קצת שנוכל לסגור מעל הכל .
עד שהיא רטובה לגמרי ומניחים
לוקחים דף נוסף ומכניסים לקערה של הבלילה
בתוך התבנית ככה שהיא לא מסודרת ועושים זאת עם עוד 3 נוספים. זה יוצא
כמו גבעות כאלה. מניחים מעל קצת מהתערובת של התרד
עם 4 עלי פילו נוספים ועל זה שוב תרד ושוב עלי פילו עם ביצה.
חוזרים על זה
שמים עלה יבש. מורחים שמן מעל
סוגרים את החלק שהיה פתוח ומעליו
ומפזרים את הקראנצ'ית או שומשום למי שאין.
מכניסים לאובן בתוכנית אפיה 180 מעלות כ 30 דק' בגריל כ 15 דק' עד
שמשחים וקריספי בחלק העליון.
הערות
אפשר להחליף את התרד עם כל ירק שאוהבים כמו בטטה, עגבניות ועוד…