מתכון של עמית "אמא מכינה"
כיצד מכינים?
במיקסר שמים קילו קמח, בצד אחד שים כף מלח ומכסים. בצד השני שמים סוכר ומעל שמרים יבשים, מוסיפים ביצה ומים חמימים (חשוב שיהיו חמימים ויכול להיות שיהיה צורך להוסיף עוד) מתחילים לערבל עד שמתחיל להיווצר גוש בצק. שופכים מעל 100 מ"ל שמן צמחי ונותנים לו להמשיך להתערבל עד שיש בצק קצת דביק. שמים בצד נותנים לו לתפוח עד שמכפיל את עצמו. מכינים את המילוי – חותכים בצל לקוביות קטנות, פטרוזליה לפי הטעם, 5 שיני שום קצוץ דק. מדליקים את הסמארט ליד על בישול/צריבה ושמים קצת שמן מוסיפים אותם פנימה את הבשר הטחון. מתחילים לטגן הכל עד שמתפורר. מוסיפים רסק עגבניות של פריניר בסגנון מרוקאי (הוא מושלם! ) ומלח לפי הטעם. לאחר כמה דקות של טיגון סוגרים נותנים להתקרר. שהבצק תפח מחלקים את הבצק ל80 גר' ומרדדים לעיגול. שמים באמצע 2-3 כפות וסוגרים טוב. שומרים בצד כף רסק ומוסיפים ביצה מערבבים. מברישים על הלחמניות ומפזרים מעל את הקראנצית של איילת. באובן או תנור אופים 180 מעלות 20 דק'. בגריל על תוכנית אפיה 170 מעלות כ10 דק' עד שמקבל צבע.
הערות
אני בחרתי בשר עם שומן כבש