מתכון של עמית "אמא מכינה"
שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמרים, אבקת אפייה וסודה מדליקים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שהתערובת מעורבבת טוב
מוסיפים מלח וסוכר כל אחד בצד שונה ומערבבים שוב.
מוסיפים את השמן ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים את המים לא להוסיף הכל מההתחלה לפעמים מספיק גם כוס ורבע. לשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת קלות. דואגים שכל הבצק משומן. פשוט לגלגל בתוך הקערה.
מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
כשהבצק תפח יוצרים ממנו כ- 20 כדורים
חותכים נייר אפיה לריבועים קטנים ומסדרים כל כדור על נייר. מתפיחים כ – 30 דקות להכפלת הנפח מכוסה עם מגבת.
בנתיים מכינים את הפודי/סמארט ליד.
מרתיחים מים ומניחים את הסיר המחורר של האייר פרי בתוך המכשיר.
אחרי כ20 דק' של התפחה שמים מים רותחים בתוך הסיר ככה שהוא לא עובר את הרשת התחתית. ומדליקים את המכשיר על תוכנית אידוי ומכוונים ל20 דק' (הזמן שלהם פחות בשביל יהיה לכמה נגלות)
שהמכשיר התחמם ויש אדים
מניחים בתוך הרשת בכל פעם 3-4 כדורי בצק במרווחים שלא יגעו אחד בשני. מאדים כ – 10 דקות. בשביל לדעת כמה זמן לוקח כשזה נראה לכם מוכן תפתחו אחת ותראו אם מוכן. ככה תמשיכו עם הנגלות האחרות.