מתכון של עמית "אמא מכינה"
בכלי מערבבים את תערובת התבלינים:
1 כף מלח
1.5 כפיות פלפל אנגלי טחון
0.5 כפית הל טחון (אני לא שמתי)
1 כפית קינמון טחון
1 כף בהרט (אני לא שמתי)
1 כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית ציפורן טחון (אני לא שמתי)
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
מתחילים לטגן את הירקות (כרובית, גזר, חצילים, תפוא) או להכין על תוכנית אייר פרי 190 מעלות עד שמוכן כמו אנטיפסטי, שיהיו שחומים.
מטגנים בפודי את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את העוף. משחימים מכל הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את המים או המרק ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה חצי שעה מסננים את העוף מהנוזל ושומרים את הציר בצד.
שוטפים את האורז .
בקערה מערבבים את כל התבלינים ומחצית מערבבים עם האורז.
מרכיבים את התבשיל:
שמים טיפה שמן בפודי ומסדרים בצפיפות את התפוא ומעלים את החצילים. במרכז הסיר מסדרים את העוף ומסביבו את הכרובית והגזר. מפזרים מעל את שארית התבלינים. ומעל מפזרים את האורז. במידה ויש לכם קוביות כבש אפשר להוסיף עכשיו
יוצקים בזהירות את הציר ומוסיפים מים רותחים עד גובה התבשיל. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דק'.
מעבירים לבישול איטי של כמה שעות טובות.
תהנו!
