מתכון של גלי ירושלמי
ניתן להכין בכל מכשיר שיש בו תוכנית אייר פרי (טיגון)
לאחר נסיונות מרובים, גלי הגיעה לסוד העגבניות המיובשות המושלמות
לסוג העגבניה יש משמעות קריטית: יש בשוק המון זני עגבניות – גדולות וקטנות, קשות ורכות, עסיסיות יותר ופחות.
בין אלה שהגיעו לגמר היו 'מגי' , 'תמר' (פיתוח ישראלי) ו'שרי' עגולות, שלקחו בענק: הן במידה הנכונה, בחמיצות בינונית ובלחות המושלמת.
1. לחצות את העגבניות לרוחבן, להניח בקערה עם שמן זית ומעט מלח מתובל, לערבב בעדינות עם הידיים (לא לשטוף ידיים אח"כ אלא רק לנגב בנייר מגבת, מצויין לעור!)
2. לחמם את הנינג'ה על תכנית איירפרי, 200 מעלות למשך 3 דקות.
3. לסדר את העגבניות על המגש בסיר כשהחלק החיצוני כלפי מעלה (לא נורא אם הן עולות אחת על השניה – בהמשך הן יתכווצו ויהיה מקום לכולן)
4. להפעיל על תכנית ייבוש (Dehydrate) 60 מעלות למשך 7 שעות.
5. להכניס בצפיפות, בעודן חמימות, לצנצנת מעוקרת, לצקת שמן זית ולסגור. אפשר לשמור מחוץ למקרר.