מתכון של עמית (אמא מכינה)
באמת פשוטות שעושים בכלי אחד.
אז מה צריכים?
2 כוסות קמח
3/4 סוכר
1/4 כוס שמן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס מים
כפית המתוקה של התבלינים של איילת
כוס שקדים שלמים טבעיים
איך מכינים?
בקערה שמים את כל הרטובים ולאחר מכן את היבשים ומערבבים טוב. שימו לב שזה דביק.
נכין תבנית עם נייר אפיה.
נחלק את הבצק לשניים. נקח את האחת החתיכות ונסדר בעזרת ידיים רטובות למלבן לא רחב ולא גבוה. לידו נעשה אותו דבר עם השני.
נכניס לאובן של נינג'ה / תנור לחום 170 מעלות כ30 דק'.
בגריל 160 מעלות כ12 דק'. לאחר שמוכן נוציא וניתן להם להתקרר לחלוטין! במידה ולא יתקררו הם ישברו בחיתוך. נחתוך לפרוסת של 2 סמ', נסדר את הפרוסות על נייר אפייה, נכניס לאובן/תנור חום 170 מעלות ל כ10 דק’ או לגריל 160 מעלות כ5 דק' עד שהם מקבלים צבע. ניתן לפרוסות להתקרר ולהתקשות.
אפשר לשדרג ולשנות את התוספות עם אגוזים שונים, חמוציות, שוקולד ועוד…
תהנו!