רכיבים:
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 4 בצל ירוק קצוצים דק
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • כפית מלח
  • חצי קילו בשר טחון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6 שיני שום כתושים
  • 2 כפות סוכר חום
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • עלי גפן טריים
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 2 תפוא גדולים
  • 4 שיני שום

מתכון של עמית "אמא מכינה"

לוקחים את עלי הגפן הטריים ושמים אותם אחד על השני. שופכים מעל מים רותחים ונותנים להם לעמוד 10 דק'. לשים לב שכל העלים גם בפנים נרטבים.

בקערה שמים 2 כוסות אורז עגול ומעל שופכים מים חמים ונותנים לעמוד כשעה.

בקערה נוספת שמים 2 עגבניות מגורדות, 4 בצל ירוק קצוצים דק, פטרוזיליה וכוסברה לפי הטעם, כפית מלח, חצי קילו בשר טחון, 1/4 כוס שמן זית, 6 שיני שום כתושים, 2 כפות סוכר חום, פלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל טוב ומניחים בצד.

חותכים תפוא לפרוסות לא עבות מידי ומניחים בתחתית הסיר. שמים מעל 4 שיני שום.

מסננים את עלי הגפן ומתחילים למלא. לא לדחוס הרבה מהתערובת מכיוון שהאורז לא מבושל והוא יתפח (מי שלא יודע למלא ממליצה להסתכל על סרטונים זה ממש פשוט!)

מסדרים אותם על התפוא ושופכים ציר עוף/מים/מים חמים עם אבקת מרק עד לגובה עלי הגפן. נותנים לרתוח.

שרתח העברתי לבישול איטי LOW לכ8 שעות תאמינו לי זה שווה את הזמן.

אני מכינה בערב ובבוקר הסיר מתחסל.

הוסף את התגובה שלך

צור קשר