רכיבים:
  • 2 כוסות אורז עגול
  • גזר
  • כפית חגיגה ירוקה
  • רבע כפית המפולפלת
  • מלח
  • בצל
  • חופן פטרוזליה
  • עגבניה גדולה
  • רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • 2- כוסות מים רותחים

מתכון של עמית (אמא מכינה)

זה הזמן לקטוף עלי חוביזה בשדות. שימו לב שאתם לא קוטפים ליד מקומות שרוססו.
שוטפים טוב את העלים.
מכינים בקערה 2 כוסות אורז עגול שטוף טוב, מגרדים גזר אחד.
מתבלים בכפית חגיגה ירוקה, רבע כפית המפולפלת ומלח. טוחנים בנינג'ה עגבניה, בצל וחופן פטרוזליה ומוסיפים פנימה.
מניחים כף ומגלגלים.
בתחתית הסיר מסדרים עגבניה/בצל ועליהם שמים את העלים מסודרים.
בקערה שמים רסק עגבניות, כפית סוכר, מלח וחצי כפית הירוקה. מוסיפים כ- 2-3 כוסות מים חמים.
מערבבים טוב ושופכים בעדינות מעל העלים. המים צריכים כמעט לכסות. אם אין מספיק תוסיפו עוד.
נותנים לו לרתוח על תוכנית בישול/צריבה ואז מעבירים לבישול איטי. אני אוהבת לפחות 8 שעות.
תהנו!

הוסף את התגובה שלך

צור קשר