רכיבים:
  • בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
  • שיני שום כתושות
  • קילו קוביות בשר
  • סלסלת פטריות
  • 3 תפוא
  • 2 עגבניות
  • 3 מקלות סלרי
  • כוס גריסי פנינה מושרים
  • 2 כוסות יין אדום
  • ציר בקר
  • מים רותחים
  • מלח פלפל
  • תבלינים לפי הטעם

מתכון של עמית "אמא מכינה"

אני הכי אוהבת להכין בחורף תבשלים שמתבשלים על תוכנית בישול איטי הרבה זמן.

הם יוצרים בבית ריחות מטורפים, ריחות של חורף.

אז קבלו מתכון שנעשה עם דברים שיש בבית אפשר לשנות את המרכיבים אבל הבסיס תמיד אותו בסיס.

זה תמיד מתחיל בתוכנית בישול צריבה עם טיגון של בבצל , שום עד שמשמחים ואז מוסיפים קוביות בשר (לרוב צלעות מס 2) לסגירה והשאר משתנה לפי מה שיש בבית….
בתבשיל הזה הוספתי סלסלת פטריות שכל פטריה נחתכה לרבעים, תפוחי אדמה שנחתכו ל4, 2 עגבניות בקוביות, מקלות סלרי, כוס גריסי פנינה שהושרו מראש ותמיד יש לי במקפיא, בערך 2 כוסות יין, ציר אסאדו וציר צלעות שאנחנו שומרים מהסוויד. איך יודעים כמה נוזלים? לפחות שיהיה 2/3 בגובה של המצרכים ששמנו בפנים. מתבלים במלח פלפל לפי הטעם ואיזה תבלינים שמסתדרים לכם. אני אוהבת את התערובות של התבלינים של איילת (לילו ספייס, פילדלפיה, הקיג'ון של איילת).

מביאים לרתיחה ורק אז מעבירים לבישול איטי. שימו לב שבגלל שיש בשר של בישול ארוך זה צריך להיות לפחות 3 שעות. אני בדרך כלל או שמכינה בלילה ואז מוכן בבוקר או שמכינה על הבוקר ומוכן לארוחת צהרים/ערב.

יש אפשרות לזרז את ההכנה ולשים במקום בישול איטי תוכנית סיר לחץ HI כשעה וחצי.
תהנו!

הוסף את התגובה שלך

צור קשר