זמן הכנה: כ50 דק'
רכיבים:
  • 2 כפות חומץ
  • מים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • שני שום
  • 2-3 פלפלים אפשר אדום וצהוב
  • פלפל ירוק חריף
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • 2 מוח בקר
  • כוסברה כמות לפי הטעם

מתכון של עמית "אמא מכינה"

להרתיח סיר עם מים שיכסו את המוח בתוספת 2 כפות חומץ על תוכנית בישול צריבה.

לבשל כ 10 דקות לערך ובסיום לקרר במיי קרח (להפסקת הבישול) לסנן ולקרר טוב.

ובעזרת סכין חדה לקלף את הקרום ולהוציא גידים.

הכנת הרוטב –

בסיר לחמם על תוכנית בישול צריבה חצי כוס שמן קנולה ולהזהיב קלות שיני שום שלמות(כמה שיותר) להוסיף 2-3 פלפלים חתוכים ופלפל חריף ירוק לפי הטעם. אני שמה 1.

לתבל בכף פפריקה מתוקה גדושה. כפית כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם

ולסיום כוס וחצי מים.

להביא לרתיחה למיזוג טעמים ואז להוסיף כוסברה קצוצה. לתת לזה להתבשל כ -10 דקות.

בשלב זה לפרוס את המוח למנות(עובי 2-3 ס"מ) ולסדר בסיר לזלף מהרוטב על המוח לבשל כ 30 דקות על אש נמוכה .

הוסף את התגובה שלך

צור קשר