גודל המנה: 6
זמן הכנה: 90 דק'
רכיבים:
  • 5 כוסות קמח כוסמין 70%
  • כף שמרים
  • כף סוכר 1.5
  • 0.5 כוסות מים חמימים
  • 4 כוסות מים רותחים

מתכון של עמית "אמא מכינה"

כיצד מכינים?

בקערת המיקסר שמים 1.5 כוסות מים חמימים עם השמרים והסוכר. נותנים להם כ10 דק' להתחיל לעבוד. מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבב. לאט לאט מוסיפים את המים הנותרים. לא בטוח שצריך את הכל. כאשר הבצק נפרד מהדפנות. מקמחים את הכלי ומגלגלים את הבצק ככה שהכל יהיה מכוסה. נותנים לו לתפוח כשעה. מקמחים משטח עבודה ומוציאים את הבצק. בעזרת הידיים יוצרים מלבן רחב על ידי משיכת הצדדים. מקפלים את שני הצדדים (רוחב) למרכז ואז את החלק התחתון מגלגלים. תופסים את שני הצדדים ומכניסים למטה עד שנוצר עיגול. שמים 4 כוסות מים רותחים בתחתית הסיר הכללי של הסמארט ליד ומעליו הרשת אייר פרי. מניחים את הכיכר מעל הרשת. סוגרים את הסלייסר לחלק המרכזי ושמים תוכנית "לחם" 190 מעלות 20 דק' ומדליקים. בסיום התוכנית פותחים את המכסה ונותנים ללחם להתקרר לפני שחותכים.

הערות

למי שאין תוכנית "בצק" יכול בימים קרים אני להניח את הכלי על התמי4 וככה הבצק תופח מהר יותר

הוסף את התגובה שלך

צור קשר