רכיבים:
  • 1-2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 3-4 יחידות גמבה אדומה
  • 1 ראש שום גדול
  • 1 חבילה כוסברה טרייה
  • 1/2 כוס +1/4 כוס שמן קנולה
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 3 פילה דגי אמנון (מושט) קפואים שהופשרו או טריים

מתכון של עמית "אמא מכינה"

מי שפחות אוהב את הריח שמים את הדגים במים עם לימון סחוט ובנתיים מכינים את הרוטב.

להכנת הרוטב -שוטפים את הפלפלים החריפים וחותכים את הגבעולים – משאירים אותם שלמים

מנקים את הגמבות מגרעינים ופורסים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ.

קולפים את שיני השום ושוטפים את הכוסברה.

מחממים 1/4 כוס שמן על תוכנית בישול/צריבה בסיר ומניחים בתוכו את כל סוגי הפלפלים, השום וחצי חבילת כוסברה. מאדים על lo תוך ערבוב מידי פעם עד שהפלפלים רכים לחלוטין ומוכנים.

מוסיפים לסיר מים ומעבירים לHI ומביאים לרתיחה.

שמים בכוס 1/2 כוס שמן, מלח, פפריקה וכורכום ומערבבים היטב.

מניחים את הדגים בתוך הסיר בשכבה אחת, מוזגים מעליו את הרוטב שהכנו בכוס ושמים מעל את חצי חבילת הכוסברה הקצוצה הנותרת.

מבשלים עם סיר חצי פתוח ועל אש בינונית – גבוהה כעשרים דקות עד שרוב הרוטב מצטמצם בסיר.

**** בפודי השתמשתי בתוכנית בישול/צריבה והשתמשתי במכסה לסיר זכוכית שהיה לי.

*ניתן להכין גם במכשירי הסמארט ליד והספידי

הוסף את התגובה שלך

צור קשר