מתכון של עדי מוקה
לבצק בריוש: 250 גרם קמח (השתמשתי ברב תכליתי), 5 גרם שמרים יבשים, 40 גרם סוכר לבן, 100 מל מים קרים, 50 גרם חלמון, 50 גרם חמאה קרה , 10 גרם מלח
במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים למעט המלח והחמאה עד שמתקבל בצק אחיד (כ5 דקות) ולאחר מכן מתחילים להוסיף בהדרגה קוביות חמאה קרה ולאחר מכן ממשיכים ללוש במיקסר עוד 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה
הבצק יוצא מעט דביק זה בסדר ואז מתפיחים (אני התפתחתי לילה ועבדתי איתו בוקר אחרי)
חלק ממנו מרדדים לתחתית של הבצק ומהחלק האחר קולעים צמות שמהוות את ״המסגרת״ בתבנית
המלית לכמות בצק הזאת: חבילה של תרד, בצל לבן, 2 שיני שום, 300 מל שמנת לבישול, כף קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הטעם
מתחילים מלאכי את הבצל עם השום ואחרי שמתחיל להתקרמל מוסיפים את התרד. אחרי שהתרד מצטמק מוסיפים את השמנת וכשהיא מתחילה להסמיך מוסיפים עוד כף קמח עד שיש תערובת שהיא סמיכה (אבל לא מדי) ומוסיפים תבול לפי הטעם
אחרי זה ממלאים את המאפה בריוש במלית ואז מתפיחים שוב כחצי שעה
לפני הכנסה לאפייה מורחים בביצה (אני מרחתי בתערובת של ביצה וחלב)
אחרי אפייה אפשר למרוח חמאה מומסת כשהמאפה חם
הכנסתי למצב אפייה בנינג׳ה גריל על 170 מעלות למשך 25 דקות