מתכון שעמית – אמא מכינה
אם אתם אוהבים את הטעמים המיוחדים של בשר מעושן עם רוטב ברביקיו עשיר ומתקתק, המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם! אסאדו טלה בגרסה מושלמת במעשנה של נינג’ה – רך, עסיסי, עם טעמים מעושנים שיגרמו לכם לא לרצות להפסיק לאכול!
המרכיבים:
– 2-3 ק”ג נתח אסאדו טלה (רצוי עם עצם)
– 2 כפות שמן זית
– מלח גס
– פלפל שחור גרוס
– 1 כף פפריקה מעושנת
– 1 כף שום גרוס (אופציונלי)
לרוטב ברביקיו:
– 1 כוס קטשופ
– 1/4 כוס חומץ תפוחים
– 1/4 כוס סוכר חום
– 2 כפות דבש או סילאן
– 1 כף חרדל
– 1 כפית פפריקה מעושנת
– 1 כפית שום כתוש
– 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
– 1/4 כפית צ’ילי גרוס (לאוהבי החריפות)
שלבי ההכנה:
1. הכנת הבשר:
– עסו את נתחי האסאדו עם שמן זית.
– פזרו מעל מלח גס, פלפל שחור ופפריקה מעושנת. אם אוהבים, ניתן להוסיף שום גרוס.
2. הכנת רוטב הברביקיו:
– ערבבו את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
– בשלו את הרוטב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהוא מסמיך. שמרו בצד.
3. חימום המעשנה:
– הפעילו את מעשנת נינג’ה על מצב עישון בטמפרטורה של 110-120 מעלות צלזיוס.
– הוסיפו שבבי עץ מתאימים (היקורי, דובדבן או אלון מומלצים).
4. עישון הבשר:
– הניחו את נתחי האסאדו במעשנה כשהצד השומני כלפי מעלה.
– עישנו את הבשר למשך 3-4 שעות, עד שהבשר מתחיל להתרכך.
5. ברשת רוטב ועיטוף:
– לאחר 3 שעות, הברישו את הנתחים ברוטב ברביקיו מכל הצדדים.
– עטפו כל נתח בנייר אפיה ואלומיניום או נייר קצבים.
6. צלייה להתרככות:
– החזירו את הנתחים העטופים למעשנה לעוד שעה-שעתיים.
– הבשר מוכן כשהוא רך מאוד והעצמות נשלפות בקלות (טמפרטורה פנימית של 90-95 מעלות צלזיוס).
7. קרמול הרוטב:
– בשלב האחרון, הסירו את נייר האלומיניום.
– הברישו שוב ברוטב ברביקיו וצלו ללא כיסוי עוד 20-30 דקות עד שהרוטב מתקרמל יפה.
8. מנוחה והגשה:
– הוציאו את הבשר מהמעשנה ותנו לו לנוח 10-15 דקות לפני ההגשה.
– הגישו עם תוספות כמו תפוחי אדמה אפויים, סלטים טריים או ירקות צלויים.
בתיאבון!
האסאדו הזה הוא חוויה לכל חובב בשר, עם טעמים מעושנים ורוטב ברביקיו מושלם שמלווה כל ביס. נסו את המתכון ואל תשכחו לשתף אותנו בתמונות מהכיף שלכם!
ניתן לקנות אסאדו טלה מושלם כמו שהכנתי ב @miregolan
ריל –https://www.instagram.com/reel/DEen_KRIX68/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==