מתכון של עמית – אמא מכינה
הפעם הכנתי נתח וואסיו מעושן בטעמים עמוקים ומיוחדים, בעזרת המעשנה של נינג’ה. זהו נתח סיבי וטעים במיוחד, שמיועד להכנה איטית עם הרבה סבלנות – אך התוצאה שווה כל רגע!
אופן ההכנה:
1. הכנת המעשנה:
– שמים פלטים בתא העישון ומדליקים את המעשנה של נינג’ה על תוכנית עישון.
– מחברים את המדחום למכשיר. כשמכשיר המעשנה מוכן, בוחרים את תוכנית Beef ומגדירים את מידת העשייה ל-Medium (Med).
– נותנים למכשיר להתחמם ולהתמלא בעשן עד שהוא מודיע שניתן להניח את הנתח.
2. עישון הנתח:
– ברגע שהעשן מתמלא והמכשיר מוכן, מניחים את נתח הוואסיו על פלטת הגריל במעשנה.
– נותנים לו להתבשל עד שהמכשיר מסיים את התוכנית.
3. סיום:
– בסיום התוכנית, מוציאים את הנתח ומניחים לו לנוח מספר דקות.
– שימו לב שצריך לחתוך את הנתח *כנגד הסיבים* כדי לשמור על מרקם רך ונכון.
קצת על נתח הוואסיו ולמה הוא כל כך טעים:
הוואסיו הוא נתח טעים וסיבי, שמתאים במיוחד להכנה בטחינה, בצלייה איטית במעשנה או בטמפרטורה נמוכה. כאשר מכינים אותו כראוי, הוא מתמלא בטעמים עמוקים וטעימים.
הנתח מגיע מפרה בוגרת שהייתה במרעה (Grass Finished), מה שנותן לו שומן צהבהב וצביעה כהה יותר. עקב מקורו ואופן הגידול, הוואסיו בעל ריח וטעם דומיננטי, והוא עשוי להיות סיבי יותר, אך התוצאה הסופית – פשוט מושלמת!
