מתכון של עמית "אמא מכינה"
איך מכינים?
- לילה קודם שוטפים את העדשים ומשרים אותן למשך הלילה בקערה עם מים פושרים.
- מכינים את המג’דרה: קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר הקרמי של הנינג’ה פודי. מוסיפים את 2 כפות שמן הזית.
- מפעילים על תכנית בישול/צריבה למשך 5-7 דקות, עד שהבצלים שחומים, רכים ויפים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים עם הבצל.
- מסננים את העדשים מהמים אחרי שהשרנו אותם לילה מראש ומוסיפים אותן לאורז והבצל.
- מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל.
- מוסיפים כף סילאן ושתי כוסות מים רותחים.
- מפעילים את הנינג’ה סמארט ליד על תכנית סיר לחץ, שימו לב שהשסתום במכסה הסיר על מצב SEAL, ומפעילים על HIGH למשך 5 דקות בלבד עד אשר המג’דרה מוכנה.
הערות: מראש השרו שקית גדולה של עדשים וחלקו אותם לשקיות של כוס עדשים. כשתצטרכו תוציאו ותשימו ישר מהמקפיא