גודל המנה: 6
זמן הכנה: 7
רכיבים:
  • כוס עדשים שחורות/חומות מושרות
  • 2 כוסות אורז
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1/2 עד כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 עד כפית שטוחה כמון
  • מלח לפי איך שאוהבים
  • 2 כפות סילאן

מתכון של עמית "אמא מכינה"

איך מכינים?

  1. לילה קודם שוטפים את העדשים ומשרים אותן למשך הלילה בקערה עם מים פושרים.
  2. מכינים את המג’דרה: קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר הקרמי של הנינג’ה פודי. מוסיפים את 2 כפות שמן הזית.
  3. מפעילים על תכנית בישול/צריבה למשך 5-7 דקות, עד שהבצלים שחומים, רכים ויפים.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים עם הבצל.
  5. מסננים את העדשים מהמים אחרי שהשרנו אותם לילה מראש ומוסיפים אותן לאורז והבצל.
  6. מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל.
  7. מוסיפים כף סילאן ושתי כוסות מים רותחים.
  8. מפעילים את הנינג’ה סמארט ליד על תכנית סיר לחץ, שימו לב שהשסתום במכסה הסיר על מצב SEAL, ומפעילים על HIGH למשך 5 דקות בלבד עד אשר המג’דרה מוכנה.

הערות: מראש השרו שקית גדולה של עדשים וחלקו אותם לשקיות של כוס עדשים. כשתצטרכו תוציאו ותשימו ישר מהמקפיא

הוסף את התגובה שלך

צור קשר