זמן הכנה: 30 דק'
רכיבים:
  • מלח גס
  • תפוחי אדמה
  • ראשי שום
  • בצל אחד
  • חצי סלסלת פטריות
  • שני שיני שום
  • כף קמח
  • 2 שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל
  • חגיגית פטריות/מרק עוף

מתכון של עמית "אמא מכינה"

נראה לי זאת מנה שהולכת איתי שנים, היא היתה מאוד פופולרית פעם במסעדות וגם אצלי בבית מאוד אהבו להכין.

היא פשוטה והולכת מעולה לארוחת ערב עם סלט.

כל מה שצריכים לעשות זה לשים בתוך הנינג'ה על התבנית אייר פרי (עם החורים) פס נייר אפיה שיכסה את החורים וגם קצת מהשוליים. מעל לשפוך מלח גס לשכבה דקה ולסדר את התפוא מעל. השתדלו שהם יהיו בערך באותו הגודל. ניתן גם להוסיף ראשי שום שלמים הם יוצאים רכים בטירוף.

מדליקים על תוכנית צליה 180 מעלות כ30 דק', קחו בחשבון שזה תלוי בגודל תפו"א גם יכול להיות טיפה יותר.

עד שמוכן תכינו לכם רוטב שמנת פטריות -מטגנים בצל אחד שחתוך לקוביות קטנות עם קצת חמאה. מוסיפים פטריות חתוכות קטן ושום כתוש מ2 שיני שום. אחרי כמה דק' מוסיפים 1 כף קמח ומערבבים טוב. שופכים 2 שמנת 15% (אפשר גם 9%), מתבלים במלח, פלפל וכפית למי שיש לו חגיגת פטריות של איילת או אבקת מרק פטריות.

מבשלים טיפה עד שמסמיך לא לרתיחה ומורידים מהאש.

עכשיו מרכיבים את המנה! שמים את תפוח האדמה על הצלחת וחותכים במרכז לא עד הסוף. פותחים בעדינות את תפו"א ובעזרת מזלג מועכים את התפוא. שופכים מעל את הרוטב לפי הטעם.

יאללה רוצו להכין וספרו לי איך יצא.

מחכה לשמוע

הוסף את התגובה שלך

צור קשר