מתכון של עמית ( אמא מכינה)
מערבבים בקערה אורז, בצל , גזר ותבלינים.
ממלאים את העוף.
את האורז שנשאר שמים בתחתית הסיר ו3 כוסות מים רותחים.
מדליקים על תוכנית בישול/צריבה hi לרתיחה.
מניחים מעל את העוף.
בקערה מערבבים – שמן זית, סילאן ומחית שום שחור.
לאחר שהסיר רתח מברישים את העוף עם התערובת. ואת מה שנשאר מפזרים מסביב.
מעבירים לתוכנית בישול איטי לפחות 8 שעות.
אני שמה כל הלילה ולפעמים יותר.
לפני הגשה מדליקים על תוכנית גריל לצריבה של העור.
*למי שאין לו זמן ניתן להדליק על תוכנית סיר לחץ לחצי שעה ולאחר מכן לשים גריל לצריבה.