זמן הכנה: 15 דק'
רכיבים:
  • חצי קילו בשר טחון איכותי
  • בצל גדול
  • תפוח אדמה
  • חצי כוס אורז לא מבושל
  • 4 כפות פירורי לחם
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ביצה
  • כוס סולת
  • עגבניה חתוכה
  • מקל סלרי חתוך גס
  • 4 שיני שום
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף לילו סמוק (התבלינים של איילת)
  • כף סוכר
  • 500 מל מים
  • 5 תפוא חתוכים לסירות

מתכון של עמית (אמא מכינה)

מערבבים בקערה את כל מצרכי הקציצות –
בשר טחון איכותי, בצל גדול חתוך דק, תפוח אדמה מגורד דק, אורז לא מבושל, פירורי לחם, פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
מצפים בביצה וסולת.
מטגנים אותם קלות ומניחים בצד.
מדליקים את הסמארט ליד על בישול צריבה ומכניסים את הבצל לטיגון קל עם קצת שמן. מוסיפים את שאר המצרכים- עגבניה חתוכה, מקל סלרי חתוך גס, 4 שיני שום, כף פפריקה מתוקה, כף לילו סמוק, כף סוכר ומערבים טוב מוסיפים 500 מל מים רותחים ומסדרים את התפוא והקציצות. מערבבים בזהירות אם צריכים להוסיף מים רותחים מוסיפים.
סוגרים ומעברים לתוכנית סיר לחץ 15 דק.

קישור לריל – https://www.instagram.com/p/C29a-NfI5g5/

2 Comments

  • by
    פיאנה
    Posted 6 במרץ 2024 10:31 am 0Likes

    מה זה התבלין לילו סמוק והתוכנית סיר לחץ צריך לשים בשחרור מהיר או איטי?

    • by
      עמית (אמא מכינה)
      Posted 6 במרץ 2024 10:35 am 0Likes

      לילו סמוק זה תערובת של התבלינים של איילת. אני משתמשת בשחרור מהיר.

הוסף את התגובה שלך

צור קשר