זמן הכנה: 8 דק'
רכיבים:
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 2 צרורות שמיר
  • 2 צרורות כוסברה
  • רבע צרור נענע
  • חצי כוס שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כרישות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • שמן זית, לפי הצורך
  • 1 וחצי ק"ג בשר בקר (נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו צוואר, כתף, לחי)
  • 3 כוסות מים
  • 1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה
  • 4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2-3 כפות רכז רימונים

מתכון של יפעת בנג'י עמרמי

קוצצים בצל אחד ומטגנים אותו בשמן זית בסיר על תוכנית בישול/צריבה. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר. מוציאים מהסיר.

מפרידים את העלים מעשבי בטיבול וקוצצים היטב.

חותכים את הבצל השני דק ומטגנים במעט שמן, מוסיפים כרישה קצוצה.

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון.

מוסיפים את המים, השעועית והבשר עשבי התיבול ומערבבים.

מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.

מעבירים לתוכנית סיר לחץ 8 דק', עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.

הוסף את התגובה שלך

צור קשר