מתכון של ענת שקד
לפני שמתחילים חותכים 1.5-2 קילו פרגיות לחתיכות גדולות יחסית, לשים בקערה גדולה עם קופסה של קרם קוקוס (לא מי קוקוס, קרם) ונותנים לזה לנוח.
מפעילים את הפודי על ״בישול/צריבה״:
בשמן קנולה מטגנים את הבצל קצוץ קטן עד שמשחים. בשמן לטגן ולערבב כל הזמן שלא ישרף:
מערבבים בקערה: זרעי חרדל, זרעי כמון, גראם מסאלה, קארי צהוב, כפות סילאן/דבש/מייפל,מרק עוף, רסק
עגבניות, קשיו מרוסק לאבקה
שופכים לסיר ומערבבים טוב עד שנהיית משחה סמיכה ומבעבעת.
כשהכל מבעבע ומאוחד- לשפוך פנימה את העוף ביחד עם הקוקוס. לערבב היטב.
לתקן תיבול אם צריך (אם מלוח מדיי להוסיף ממש מעט מים).
לכסות במכסה רגיל, לחכות לבעבוע של התבשיל, לערבב מידי פעם.
כשמבעבע להוסיף (לא חובה, אם רוצים כשר אז לא, יצא לכם טעים גם כך):
קופסה של קוטג׳ (תסמכו עליי) או קרם פרש או שמנת מתוקה. קוטג׳ יוצא הכי נחמד.
וחצי חבילה (50 גרם) חמאה/ מחמאה, ככה בגוש.
לערבב עד שהחמאה נמסה ואז לסגור מכסה של הסיר לחץ ולבשל 15 דקות בסיר לחץ.
להגיש על אורז לבן.
טיפים חשובים:
- חשוב לשים קשיו מרוסק לאבקה. אם אין מטחנת תבלינים אז אפשר לשים אותו שלם, אבל אפקט ההסמכה של האבקה הוא להיט.
- גראם מסאלה עדיף משחהאני משתמשת בחברת נמסטה שהכי טובה מבחינתי. אם אין אז אבקה גם תעבוד.