מתכון של בר נוימן
אופן ההכנה:
מעט שמן, חימום 3 דק מקדים מצב saute טמפרטורה גבוהה, משחימים את הבצל והג׳ינג׳ר עד שמשחים (בערך 4 דק מכל צד)
בינתיים מרתיחים את העצמות במים להוציא את כל הג׳יפה.
קולים את התבלינים (אניס, זרעי כוסברה, זרעי שומר, קינמון, הל, ציפורן) על מחבת יבשה. נזהרים לא לשרוף.
מוסיפים לסיר עם הבצל והג׳ינג׳ר את התבלינים, עצמות, השום, הרוטב דגים, הלבן של הבצל, כוסברה, הציר ומכסים את השאר במים.
סיר לחץ על high למשך 40 דקות.
שמסתיים משאירים את הסיר סגור עוד 40 דק.
(הערה: בהתחלה יצא לי טעם חזק מידי של התבלינים, הכמויות פה אחרי הפחתה ומהלתי במים ונתתי לזה עוד חצי שעה בלחץ)
משחררים לחץ
מסננים דרך חיתול בד.
במחבת:
מעט שמז, משחימים את הנתח בשר בקטנה מכל צד (לא להגזים במידה כי זה מתבשל בקערה)
פורסים כמה שיותר דק.
מסדרים צלחת:
חופן אטריות אורז לפי ההוראות
ציר
וכל התוספות
נשמע ארוך ומסובך אבל תאמת שנטו כמעט ואין עבודה. ונראה לי שעוד זמן בישול יתן ציר עשיר יותר.